Lokaal winkelen kan deze zomer prijzen opleveren.

In een glazen container aan de Grote Markt van Veurne staan sinds kort onder meer enkele elektrische fietsen uitgestald. Het gaat om de prijzenpot van een originele zomeractie die de lokale economie moet stimuleren, een
initiatief van handelaarsvereniging Veurne Toe Koer en het stadsbestuur.
“Vorig jaar maakten consumenten nog kans op een Seat Ibiza, dit jaar wilden we het wat ecologischer en breder aanpakken want nu zijn er 55 prijzen te winnen”, vertelt Mario Haelewyck van Veurne Toe Koer.
De aandachtige inwoner zal de glazen container op de hoek van de Grote Markt en de Ooststraat al hebben opgemerkt. Daarin staat de prijzenpot uitgestald.
Hoofdprijzen zijn de twee elektrische fietsen ter waarde van 2.699 euro, met dank aan fietsenhandel Wim’s Bike Center. Maar er zijn ook bijzettafels, fietsbrillen- en
tassen, picknicks, helmen en koerstruitjes te winnen.”

Etalagezoektocht met tekeningen en emoji’s 

Handelaarsorganisatie Veurne Toe Koer organiseert van 13 juli tot 4 oktober Veurne Speur Ze, een zoektocht langsheen de etalages van Veurnse Handelaars.
Zo’n veertig Veurnse handelaars nemen deze zomer deel aan een speurtocht langsheen de etalages. “De bedoeling is dat toeristen en inwoners onze stadskern en dan vooral zijn handelszaken op een originele manier beter leren kennen. Dat doen we aan de hand van een leuke zoektocht voor het hele gezin”, zegt Linda Verkempinck van Veurne Toe Koer.
Daarvoor wordt samengewerkt met de Stad Veurne, Unizo en OC West.
Op de etalages van deelnemende zaken staan leuke tekeningen en grappige emoji’s. “Voor de raamtekeningen deden we een beroep op kunstenares FoXelly. Het is de bedoeling dat je het juiste nummer van de deelnemende handelszaak koppelt aan de emoji op de etalage.

Burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) is alvast opgezet met het initiatief. “Het is een unieke kans om Veurne als fietsstad in de kijker te zetten en tegelijk onze economie te steunen.”
Deelnemen kan door de Toekoer-pas te scannen bij de deelnemende handelaars. Zo spaar je punten en maak je kans op een van de prijzen. De actie loopt van 15 juli tot en met 4 september. Op 8 september worden de prijzen uitgereikt.

Je kan ook een originele selfie met een leuke etalagetekening op de achtergrond doorsturen naar info@veurnetoekoer.be en in de prijzen vallen”, aldus Verkempinck.
In zowel juli, augustus als september winnen telkens drie selfie-deelnemers een waardebon van 50 euro. Op 31 juli, 24 augustus en 21 september worden de winnende selfies bekendgemaakt via de Facebookpagina van Veurne Toe Koer.
Op 12 oktober worden vijf algemene winnaars getrokken. Zij winnen een bon van 175 euro, 125 euro, 100 euro of 50 euro.


PRAKTISCH: HOE MAAK IK KANS OP EEN ZOMERPRIJS?

De actie Velo Toe Koer loopt van 15 juli tot en met 4 september. Winnen kan je door je aankopen te scannen met je Toekoerpas bij de deelnemende handelszaken.
Een Toekoerpas kan je aanvragen bij elke deelnemende handelaar of via info@veurnetoekoer.be.
Meer info op https://www.veurnetoekoer.be/HOEWERKT-HET/

De hoofdprijzen worden overhandigd op dinsdag 8 september op 19 uur op de Grote Markt van Veurne